сряда, 02 декември 2020, 18:00 ч.

Проф. Анеглов:

По 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин за граждани всеки понеделник

BNews.bg

По 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин за граждани всеки понеделник

Снимка: гугъл

По-рано днес премиерът обяви, че у нас пристигат 300 000 дози.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде информация за доставките на нискомолекулярен хепарин. 

„Нискомолекулярният хепарин ще бъде използван за аптечната мрежа в лечебните заведения - за болничните аптеки. Както обещахме, това вече е факт. Имаме 150 000 шприци от 0.4 и около 150 000 - от 0.6 нискомолекулярен хепарин”, каза проф. Ангелов. 

Министърът уточни, че благодарение на количествата целият болничен пазар ще бъде задоволен с необходимите бройки. 

Всеки понеделник в аптечната мрежа за граждани ще се отпускат, по извършени предварителни споразумения с притежателите на разрешения, 2000 опаковки с по шест шприци, включително и за бременните жени.  

Пристигналите дози ще бъдат разпределени в цялата страна, в зависимост от нуждите и заявките на лечебните заведения.

„Създали сме логистика за всички, които имат подадени заявки, да бъдат изпълнявани приоритетно. Има възможност за денонощна доставка с държавни автомобили”, допълни ресорният министър.

Проф. Ангелов беше категоричен, че към момента няма недостиг на медикаменти в лечебните заведения и по аптеките в страната.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се прилага с други медикаменти при лечението на COVID-19.

„Така ще има за всеки един човек. „Ремдесивир“ също има достатъчно“, подчерта министър-председателят. Той разпореди ежедневно да се следи наличността на лекарствените продукти за терапията на пациентите с вируса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари