събота, 05 декември 2020, 18:00 ч.

Скандално

Работодатели имали право да задължават служители си да се ваксинират

BNews.bg

Работодатели имали право да задължават служители си да се ваксинират

Работодатели можели да задължат работниците да се ваксинират. Тази теза се върти вече в интернет пространството и се явява пореден тест на обществената реакция. Само преди няколко дена подобен тест бе извършен чрез уж спешното търсене на санитари с 3000 лева заплата за Пирогов. Когато според наша информация хиляди българи останали без работа са подали заявления, изневиделица се появи изискване, кандидатите да са преболедували Covid-19 и да имат изградени антитела срещу вируса.

Още тогава се разбра, че това е активно мероприятие, а само няколко дена по-късно Пирогов обяви, че вече не търсил санитари. Оказа се, че до момента не е открит нито един санитар от ковид отделение, който да покаже фиш с 3000 лева заплата. Сбъдна се обаче нашето предположение, че тест, който ще даде възможност работодатели от властта да задължат своите работници да се ваксинират, при това вероятно със строго определена ваксина.

Естествено, никой няма да обясни на работниците, че това е противозаконно, но със сигурност ще бъде подобаващо раздухано от казионните медии, че се прави с грижа за работника! В Кодекса на труда не се открива такава възможност за работодателя и задължение за работника.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Meri - 16:21, 06 дек.

    V chekmedzheto!

  • jeri - 22:46, 05 дек.

    a kyde otivat po dqvolite svobodata i licniqt izbor a satani???????

Напиши коментар

Коментари