вторник, 12 януари 2021, 17:30 ч.

Ще работи по реализацията

Ердоган очаква нова страница в отношенията Турция - ЕС

BNews.bg

Ердоган очаква нова страница в отношенията Турция - ЕС

Президентът посочи това в реч пред посланиците в страните членки на ЕС в Анкара.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Турция е готова да "върне в релси" отношенията с ЕС, предаде Анадолската агенция.

Ердоган посочи това в реч пред посланиците в страните членки на ЕС в Анкара.

"Ние очакваме от вас да подкрепите отварянето на нова страница в отношенията Турция - ЕС било с насоките, които ще дадете към Брюксел, било с насоките, които ще дадете към вашите столици", каза още Ердоган.

Той изтъкна, че засилващата се неизвестност покрай BREXIT може да бъде преодоляна само с това Турция да заеме заслуженото си място в европейското семейство.

"В наши ръце е да преврънем 2021 г. в успех за отношенията ЕС-Турция", посочи още Ердоган.

Той изтъкна необходимостта от актуализация на споразумението за митнически съюз Турция - ЕС и от отчитане на променящите се реалности по въпроса за миграцията. Ердоган посочи, че отношенията между Турция и ЕС трябва да се оформят така, че в тях да се внесе доверие и тласък.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари