петък, 22 януари 2021, 11:00 ч.

През първите си дни

Байдън подписа 10 указа за борбата с пандемията

BNews.bg

Байдън подписа 10 указа за борбата с пандемията

С това той създава национална стратегия срещу COVID-19.

Американският президент Джо Байдън подписа серия от укази за борба с пандемията. Ускоряване на имунизациите и броя на тестовете, както и увеличаване на производството на съществени консумативи като маските, са само част от стратегията на новата администрация.

Така се създават правила за действие на национално ниво, вместо да се разчита на всеки щат индивидуално да решава как да се справя с COVID-19, коментират западни медии.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията държава с повече от 406 хиляди смъртни случая. Заразените са почти 24,5 млн. По думите на Байдън тази смела политическа стъпка ще му излезе скъпо.

„Нека да бъда ясен! Нещата ще продължат да се влошават, преди да се подобрят. Възпоменателната церемония от преди два дни няма да е последната, за съжаление. Броят на смъртните случаи вероятно ще достигне 500 хиляди следващия месец. Заразените ще продължат да се множат. Няма да излезем от бъркотията веднага. Ще ни отнеме месеци, преди да променим всичко. Но бъдете сигурни - ще минем през това. Ще победим тази пандемия”, смята американският президент.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Djery - 20:38, 22 ян.

  ТОЯ САМО С УКАЗИ ЛИ РАБОТИ КОНГРЕС НЯМА ЛИ ЗА НЕГО БАА ГО И ТОТАЛИТАРИСТА

 • Bikoff - 15:20, 22 ян.

  Не беше ли малко кукуригу новият президент. Нещо не му се възприемаше речта от седналите зад него. Всички бяха умислени със сведени глави, гачели съжаляваха за нещо.

 • Washington today - 13:51, 22 ян.

  h t t p s : / / pbs. twimg. com/ media/ EsMUoRHXAAQ1j5A?format= jpg&name= 900x900

 • USA - 13:09, 22 ян.

  Една от последните новини за бандата тръмпанзета, нападнала Капитолия: Крадлата на лаптопа от офиса на Нанси Пелоси 22г. с полиран мозък, смятала да продаде компютъра на руските служби. Поредно доказателство как полезните идиоти са предатели на Америка!

Напиши коментар

Коментари