петък, 22 януари 2021, 13:30 ч.

До края на януари :

Изплащат всички суми по мярката "Запази ме"

BNews.bg

Изплащат всички суми по мярката "Запази ме"

Това увери министър Сачева и подчерта, че забавянето идвало от грешки в декларациите.

До края на януари ще бъдат изплатени всички суми по мярката "Запази ме". В това увери социалният министър Деница Сачева на брифинг в петък.

Тя подчерта, че причина за забавянето при някой от получаващите подкрепа, били грешки в подаваните от тях декларации. Сачева бе категорична, че всички суми за ноември и декември ще бъдат изплатени до края на януари. От февруари започва прием на документи за подкрепа в размер на 75% от доходите на работниците.

„По комбинацията от мярката, заедно с 60/40, са изплатени 82 млн. лева. Запазени са близо 30 хиляди работни места. По мярката „Запази ме” са подадени 80 194 заявления за компенсиране на 42 960 работници. Изплатени са 4,5 млн. лева за 16 хиляди работници. Имаше известни забавяния в изплащанията на тези пари и поради огромния обем на работа”, поясни Сачева.

По мярката, с която се подкрепят секторите хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм, само с 290 лева за самоосигуряващи се лица, са платени 29 млн. лв. Получени са заявления от 2055 работодатели за общо 27 259 работни места.

„По мярката 60/40 до момента са изплатени 747 млн. лева. Запазени са 250 хиляди работни места. За тази година са предвидени 600 млн. лева за продължаване на мярката до септември”, каза още Сачева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари