събота, 23 януари 2021, 9:00 ч.

Кокошка за мисирка

Рокадите с пешки и офицери в БТВ и Нова продължават с нови безлики фигури от нас и чужбина

BNews.bg

Рокадите с пешки и офицери в БТВ и Нова продължават с нови безлики фигури от нас и чужбина

Юнайтед груп окончателно придоби Нова Броудкастинг Груп.

Компанията „Юнайтед Груп“ днес обяви, че е завършили придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“, най–голямата мултиплатформена медийна компания в България.

„Нова“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова телевизия, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телеком опертаора VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви:

“С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“Компанията „Юнайтед Груп“ днес обяви, че е завършили придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“, най–голямата мултиплатформена медийна компания в България.

„Нова“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова телевизия, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

На българския пазар „Юнайтед Груп“ притежава телеком опертаора VIVACOM.

Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви:

“С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“

Тя добавя, че между „Нова“ и другите медийни операции на компанията съществува добра съвместимост.

"Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти“, посочва Боклаг.

Като част от „Юнайтед груп“ дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат наблюдавани от бившия изпълнителен директор на RTL - Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията.

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира. Платформата на компанията обединява водещите оператори и най-добрите производители на съдържание в Югоизточна Европа.

Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“, „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20,000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Веселина Петракиева е новият главен редактор на новините на бТВ, съобщи bTV Media Group. Тя е назначена на позицията след напускането на Гена Трайкова. Назначен е и нов главен редактор на актуалните предавания - Искра Владимирова, която заменя Валя Гиздарска.

За кадровите промени в ръководството на телевизията беше съобщено месец след като Антон Хекимян беше назначен за директор на „Новини и актуални предавания” в бТВ на мястото на Венелин Петков, който ръководеше новинарския екип от 2014 г. Решението за назначаването на Хекимян беше взето от главния изпълнителен директор Мартин Швехлак. Той от своя страна замени на този пост Флориан Скала.

Това се случи след като в средата на октомври медийната група официално премина под контрола на чешкия милиардер Петр Келнер, който придоби компанията майка Central European Media Enterprises (CME).

Гена Трайкова беше част от екипа на бТВ от основаването на медията досега. Тя беше водеща на новините заедно с Венелин Петков. След това и двамата бяха част от ръководството на медията – Петков като директор на „Новини и актуални предавания“, а Трайкова като главен редактор на новините.

Мястото на Гена Трайкова ще бъде зает от Веселина Петракиева, която е продуцент на новините на бТВ. В биографичната справка, публикувана от медията, се посочва, че тя има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години. Била е репортер, редактор и водещ в Дарик радио, както и зам.-главен редактор на медията. Работила е в БНТ, Нова телевизия, RE:TV и PRO.BG.

Тя е магистър по журналистика и по трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата „Думите“, издадена през 2008 г.

Искра Владимирова, която ще заеме позицията главен редактор на актуалните предавания на мястото на Валя Гиздарска, е изпълнителен продуцент на сутрешния блок на телевизията от 2014 година. Тя ще продължи да изпълнява тази роля и занапред. Тя е част от екипа на бТВ 2009 г., когато става главен редактор на предаването „Нека говорят…“. Има 25 години опит в телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали.

Дипломира се като магистър по „Публична реч“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

„Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната“, е цитиран да казва директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари