събота, 23 януари 2021, 11:00 ч.

В 23:08 часа на 22 януари

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в енергийната система на страната

BNews.bg

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в енергийната система на страната

Блокът бе спрян след задействане на аварийната защита на реактора.

В 23:08 часа на 22 януари пети блок на АЕЦ "Козлодуй" бе включен в енергийната система на страната, съобщиха от атомната централа, предаде БТА. Блокът бе спрян в 01:16 минути същия ден след задействане на аварийната защита на реактора.

Натоварването на пети блок се извършва поетапно, съгласно изискванията на технологичния регламент, и ще продължи до достигане на пълна мощност. Направени са всички необходими проверки, с които е потвърдена работоспособността на системите и съоръженията на блока, допълват от централата.

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" продължава да работи в съответствие със съгласувания с "Електроенергиен системен оператор" ЕАД график за натоварване, се посочва още в съобщението.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Беновска пипа - 18:28, 23 ян.

    Днес инвестигативният ми въпрос е насочен към енергийната калинка Теменужка: Би ли се обзаложила на един милион евро твои пари, че през 2040 година АЕЦ Белене ще е влязла в експлоатация?

Напиши коментар

Коментари