понеделник, 25 януари 2021, 11:30 ч.

В мрежата

Детска книжка с герои – еднополови двойки разбуни духовете

BNews.bg

Детска книжка с герои – еднополови двойки разбуни духовете

Името на творбата е "Мравин и планетата гора".

Детската книжка "Мравин и планетата гора" разбуни духовете в социалните мрежи. В нея авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат.

В мрежата се появиха полюсни реакции и коментари след излизането на книжката. Имаше и коментари като "Пазете децата".

„Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Книжката обаче е за всички, не само за децата на еднополови семейства“, разказва Елена Генова.

„Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката“, казва психологът Анна Жукивская, психолог от фондация „Сингъл степ“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари