неделя, 14 февруари 2021, 14:00 ч.

Всички творци от ”Златния Орфей”

Банов се разсърди, но ще оправи ”немарливия списък” за певците

BNews.bg


Банов се разсърди, но ще оправи ”немарливия списък” за певците

Снимка: БТВ

Всички творци от ”Златния Орфей”, които по един или друг начин са останали неоценени, ще бъдат подкрепени, увери министърът на културата Боил Банов. Има няколко човека, които са изпуснати от списъка. Ще бъдат добавени, ще бъдат проанализирани. Няма да има никой останал непочетен. Да ще довършим работата, ще намерим начин да уважим всички творци, уточни Банов.

"Най-важното е, че стартирахме отнякъде. За мен и за моите колеги всички от инициативния комитет е чест. Няма да оставим никой извън списъка, който е прославил държавата", каза още Банов, който се разсърди на водещия, че нарече списъка на удостоените с наградата певци "немарлив".


В тези четири години са създавани условия за развитие на българската култура. Няма ден от тези четири години министерството да не е работило да създава условия и мотивация на хората на изкуството, обобщи Банов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Валка - 13:33, 20 февр.

    Тези хора нямат срам .Работеха в сивия сектор , не си плащаха осигуровките , а сега плачат държавата да им даде големи пенсии .Ето какво казва Митко Щерев: "Освен това, лъжат, че са им изгорели документите за пенсии. Да, изгоряха, но тези от 1965 до 1975 г. А през останалите години? Попитайте някого къде е работил на договор след 1991 г."

  • 1 - 11:56, 15 февр.

    др. банов,ние с по 50 години трудов стаж,редно ли е да получаваме по 300лева пенсия,и ние искаме да не останем,непочетени.А твоите които си ги избрал,печелят милиони,например лилито,продала е билетите си за концерт,за години напред,пише го в пресата,билетите са за милиони,а ти си се разтревожил за такива,като нея.

Напиши коментар

Коментари