сряда, 17 февруари 2021, 13:00 ч.

Извънредно

ЕК предложи нови мерки в борбата с пандемията

BNews.bg

ЕК предложи нови мерки в борбата с пандемията

Европейската комисия предложи днес план за готовност за биозащита, който предвижда ускоряване на одобрението на нови ваксини и разширяване на тяхното производство, подобрено проследяване на щамовете на вируса на ковид, както и необходимото за целта европейско финансиране.

Комисията предвижда поне 75 милиона евро да бъдат насочени за подробно изследване на пет на сто от положителните проби на заразени с новата болест. За проучвания и обмен на данни за щамовете ще бъдат осигурени 150 милиона евро. 

Предвижда се 16 държави от ЕС, заедно с Швейцария и Израел, да обменят лабораторни данни и наблюдения при разширяването на изследванията към младежи и деца. ЕК изразява очакване да сключи допълнителни и нови рамкови споразумения с производителите на ваксини, съобразени с новите вирусни щамове.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • s - 21:23, 17 февр.

    в българия ваксинациите преследват политически цели, в полза на управляващата хунта

Напиши коментар

Коментари