четвъртък, 18 февруари 2021, 11:00 ч.

Причината е спорен медиен закон

Facebook блокира новинарското съдържание в Австралия

BNews.bg

Facebook блокира новинарското съдържание в Австралия

Facebook блокира споделянето на новинарско съдържание в Австралия заради спорен медиен закон. Социалната мрежа вече няма да допуска новинарски материали да бъдат четени или споделяни на нейната платформа.

Причината - предложен закон, който ще задължи Facebook и Google да плащат на издатели на новинарски материали за тяхното съдържание. В противен случай ще се налагат глоби

Решението на Facebook беше разкритикувано от редица австралийски медии. Блокирани бяха дори и правителствените страници, включително тези на здравните власти, които предоставят важна информация за коронавируса.

„Имахме разговори с всички засегнати страни и ще продължим. Принципът обаче е много ясен. Google и Facebook са важни части от дигиталната екосистема в Австралия. Те са и важна част от икономиката. Заявихме ясно, че искаме да продължат да работят тук. Заявихме обаче и, че ако искаш да правиш бизнес в Австралия, трябва да се съобразиш със законите в страната”, заяви министърът на комуникациите Пол Флечър.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари