петък, 19 февруари 2021, 11:00 ч.

Административният съд в Бургас

Ще бъде ли разрушен строежът на „Алепу”

BNews.bg

Ще бъде ли разрушен строежът на „Алепу”

Вчера разрешението за строеж бе обявено за нищожно от Административния съд в Бургас

Административният съд в Бургас обяви за нищожно разрешението за строеж на т.нар. „подпорна стена" в местността „Алепу" край Созопол. Решението дойде след протест от страна на Окръжната прокуратура, която откри множество нарушения.

Сагата със строежа на вилното селище започна в началото на 2019 година. Тогава след поредица сигнали, ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, но подозрително приличаше на хотел. След като не бяха открити нарушения, през юни миналата година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе протест срещу разрешението за строеж. Така вчера то беше обявено за недействително.

„Нарушенията са основно две. Има абсолютно нарушение на процедурата за строеж, както и изготвени документи с невярно съдържание. Всички входирани документи в административната преписка, които главният архитект следва да разгледа, липсват и при входираното второ заявление, с което фактически е стартирала процедурата по издаване на разрешението”, заяви наблюдаващият прокурор Христо Колев.

„Ако Върховният административен съд потвърди решението, това ще означава, че строежът е извършен без разрешение. В този случай ЗУТ казва, че строежът е незаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване”, каза още той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари