понеделник, 22 февруари 2021, 12:00 ч.

Недоволни

Моряците в Гърция започват 48-часова стачка

BNews.bg

Моряците в Гърция започват 48-часова стачка

Очаква се повечето кораби да останат в пристанищата.

Национална стачка с продължителност 48 часа обявиха 13-те синдикални организации на моряците в Гърция, съобщи АНА-МПА. Стачката ще започне в полунощ срещу вторник и се очаква по време на нея повечето кораби да останат в пристанищата.

Моряците искат да бъдат отменени разпоредби, които според тях засягат колективните трудови договори и работното време и времето за почивка.

В декларация на синдикалните организации се казва, че „правителството и корабопритежателите ескалират атаката срещу правата”. По-конкретно моряците протестират срещу намаляването на глобите за нарушаване на свързаните с работното време трудови права.

В исканията си синдикатите на моряците искат още връщане на всички права при пенсиониране, самостоятелност на различните моряшки фондове, подписване на колективни трудови договори във всички категории кораби, социално осигуряване на всички моряци, всеобщо здравно осигуряване, подобряване на инфраструктурата, наемане на допълнителен персонал и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари