петък, 26 февруари 2021, 17:00 ч.

Благородно дело

Пенсионерка завеща над 25 млн. евро на болници

BNews.bg

Пенсионерка завеща над 25 млн. евро на болници

Природозащитни и благотворителни организации също ще получат средства.

Пенсионирана италианска учителка завеща повече от 25 милиона евро на болници и благотворителни дружества и изненада съгражданите си в Генуа, които не са имали представа, че е толкова богата, съобщи Ройтерс.
Мариса Кавана умира през декември на 96 години. Тя е била сдържана жена, която не се е омъжвала и не е била много общителна. Мариса сама написала некролога си за градския вестник, в който споменала и милите спомени от учениците си.

Оказало се, че състоянието й е 40 милиона евро. Произходът му е неясен, но според италиански медии е от наследство.

Кавана дарява по пет милиона евро на две болници - детската "Гаслини" и "Галиера". Втората, в която тя се е лекувала, ще получи и дома й, който струва няколко милиона евро. След продажбата му парите ще бъдат използвани за научни изследвания, каквато е волята й.

Други суми са предназначени за природозащитни и благотворителни организации, работещи в Италия и чужбина, сред които е "Амнести интернешънъл".
Има отделени средства и за роднини и приятели, и хора, които са се грижели за нея.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • минаващ - 22:54, 26 февр.

    За Доган Пеевски 25 милиона са джобни пари за два месеца.

Напиши коментар

Коментари