събота, 27 февруари 2021, 18:00 ч.

Опит за рекорд на Гинес:

В Добрич плетат 20-километрова мартеница

BNews.bg

В Добрич плетат 20-километрова мартеница

Снимка: Pixabay

Сегашният рекорд за най-дълга мартеница е близо 17 километра и принадлежи на Видин'.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст в Добрич ще се опитат да подобрят рекорд на Гинес за най-дълга мартеница. Близо месец 7-8 от тях са плели мартеница, която по предварителни измервания е дълга над 20 километра.

Рекордът се държи от Видин, като през 2015 г. мартеницата била близо 17 км. В изработката на мартеницата са се включили и деца от училища и детски градини.

В понеделник от рано сутринта на площада пред паметника на Хан Аспарух в града на предварително определени маркери доброволците ще започнат да разпъват мартеницата и  очакват около обяд да могат да бъдат изброени обиколките и да стане ясно дали акцията им е успешна.

Идеята им е след това мартеницата да бъде предложена на търг, а с парите да бъде подпомогнато семейство в нужда.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари