вторник, 23 март 2021, 17:30 ч.

Съдът го остави в ареста

Задържаният при гонка в Казанлък шофирал след коктейл от наркотици

BNews.bg

Задържаният при гонка в Казанлък шофирал след коктейл от наркотици

Районният съд прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.

Районният съд в Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Пламен Д. от Казанлък.

Повдигнати са му обвинения за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и извършено при управление на моторно превозно средство, както и за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техните аналози.

Районният съд прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност. Данните в справката му за съдимост сочат, че той е осъждан два пъти, а тези в приложената характеристична справка, че той е с лоши данни, поддържа близки отношения с криминално проявени лица и употребява  наркотични вещества. При разследването е установено, че задържаният е управлявал автомобила под въздействието на коктейл от наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин. Според съда посочените обстоятелства водят до извода, че обвиняемият е деец с висока степен на обществена опасност, както и че е налице реална опасност същият да се укрие и да извърши нови престъпления, ако не бъде задържан.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари