неделя, 28 март 2021, 10:00 ч.

Нарушават санитарните норми!

Христо Иванов и Радан Кънев сеят ковид на сектански сбирки на ДБ. Има много заболели и приети в болница!

BNews.bg

Христо Иванов и Радан Кънев сеят ковид на сектански сбирки на ДБ. Има много заболели и приети в болница!

Безотговорното поведение на активисти на ДеБъ и сбирките им, провеждани в пълен разрез със здравните мерки срещу коронавируса в Стара Загора, продължават. Както ПИК писа преди дни няколко души от партията в града са заразени след масови събирания, на които са присъствали и Христо Иванов и Радан Кънев, а двама са и в болница. 

ПИК научи от участници в предизборните партийни сборища в Стара Загора, че те са провеждани на два пъти без маски и без съответните предпазни средства. Веднага след това заразата е покосила водача на листата на ДеБъ в областта Атанас Славов, председателката на коалицията в града и сестрата на журналиста от кръга "Капитал" Николай Стайков, който се представя като разследващ член на т.н. Антикорупционен фонд, обслужващ интересите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

От дни се говори също, че евродепутатът на ДеБъ Радан Кънев, който в Брюксел е флагман на антибългарската кампания заедно с пратениците на БСП Елена Йончева, Иво Христов и пр., се е самокарантинирал, защото също е бил контактен. Не е известно обаче дали е заразен, болен или просто е взел предпазни мерки, след масовото заразяване на свои съпартийци на сбирките в Стара Загора, където е участвал.

Първата сбирка е била на 8 март, на която при пълно нарушаване на противоепидемичните мерки са е скупчила женската организация на ДСБ, макар комунистическата закваска на този празник да не би трябвало да ги прави негови почитатели. Както се вижда от снимката, "демократичните" дами не носят маски, нито спазват дистанция.

Вероятно обаче там вече е имало заразени или дори болни, които са разпространявали инфекцията, защото именно след следващата сбирка на 14 март се разболяват и Атанас Славов, и местната председателка на ДеБъ, и сестрата на Стайков, която също е тяхна активистка.

Както ПИК писа, и до момента от ДеБъ ревностно укриват информацията за болните и заразените след тези срещи, което също е нарушение на всякакви противоепидемични правила и каквато и да било човешка етика и морал. Причината е, че лидерът Христо Иванов също е бил по това време в града и се е срещал с част от заразените и ако се разчуе за това, моментално ще трябва да прекрати предизборната кампания. 

Затова активистите на ДеБъ трябва спешно и публично да отговорят дали има участници в тези срещи, които в момента са болни и хоспитализирани, информирани ли са за това лицата, които са били в контакт с тях и и месната РЗИ, кой поема отговорността за възникването на епидемичното огнище?

Освен това претендиращите за морал лидери на коалицията трябва незабавно да оповестят дали има и други кандидат-депутати от листата им в Стара Загора, които в момента са заразени или болни, но преди това са се срещали с други хора, включително и на предизборни сбирки.

От РЗИ-Стара Загора също дължат отговор на обществеността защо не са санкционирали нарушителите на противоепидемичните мерки на тези сбирки и си правят оглушки за последствията от тях.

В обратен случай партийците от ДеБъ, чиито лидери непрекъснато се изказват като вече управляваща партия, която най-малкото е част от парламента, въпреки слабите им резултати, измервани от социолозите, могат да бъдат обвинени в умишлено укриване на опасна за здравето и живота на гражданите информация. И в злонамерено разпространение на заразата от COVID-19. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Даниел - 23:14, 29 март

  Много жалко поведение. Явно няколко гласа на изборите са им по-важни от здравето на хората.

 • минаващ - 15:13, 29 март

  Христо Иванов изкара китайския грип в края на есента. Отделно на това, ми се струва абсурдно най-умните действащи политици да застрашават умишлено здравето на активистите си и по този начин да лишат тях и близките им от възможност да гласуват. Но да чакаш логика от Дудук е като да чакаш от умрел писмо.

 • Pipi - 11:24, 29 март

  Ужас! Как не ги е срам бееее!

 • Генерал Кобалт - 13:05, 28 март

  Миче, да беше приложила някоя и друга снимка от въпросните сбирки за доказателство, иначе кой ще ти вярва? Освен това и децата от детската градина знаят, че агенция ПИШ е проправителствена кочина, която няма грам достоверност. И още: ти като прекарала болестта, трябва да си наясно, че никой не е толкова луд да ходи по сбирки, когато е с температура и го тресе. И последно: ние също не живеем на Марс и знаем много добре, че понастоящем заболелите не само нямат шанс да постъпят в болница, защото болниците са пълни, но и да им дойде линейка, когато я повикат. Бегай сега да си играеш и следващия път мисли, преди да чукаш по клавишите на лаптопа ! P.S.: Квартал "Слатина" гласува с бюлетина 11 !

Напиши коментар

Коментари