неделя, 04 април 2021, 11:00 ч.

ИЗБОРИ В ПАНДЕМИЯ:

В 10 изборни секции няма да има машинно гласуване

BNews.bg

В 10 изборни секции няма да има машинно гласуване

245 жалби и сигнали са подадени до ЦИК в дните преди вота.

Информация за подадени сигнали за нарушения и проблеми с отварянето на избирателни секции ще се подава до ЦИК в изборния ден. Вотът тази година ще се следи с особен интерес, тъй като за първи път се провежда в условията на пандемията. Машинното гласуване също е на фокус.

10 машини не са успели да заработят, което значи, че в секциите няма да има машинно гласуване. От ЦИК са решили, ако някоя машина се повреди, тя да не бъде поправяна или подменяна. С проблеми е започнала доставката в някои от секциите във вчерашния ден.

Подадените до този момент гласове с машини се прибавят към протокола в края на изборния ден. С машини тази години се гласува в 9398 секции, съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева.

В деня за размисъл няма подадени сигнали за нарушения. Не така стоят нещата в дните преди това. В петък в ЦИК пристигнаха 245 жалби и сигнали, от които са образувани 24 досъдебни производства.

12 630 са секциите на територията на цялата страна. 283 са подвижните секции за хора с увреждания. 199 от секциите са разположени в болници. Карантинираните българи ще могат да гласуват в 46 мобилни секции. 12 са секциите, разкрити в затворите у нас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари