понеделник, 05 април 2021, 18:00 ч.

Има и парична награда

В САЩ започва конкурс за разработването на ново поколение маски

BNews.bg

В САЩ започва конкурс за разработването на ново поколение маски

Министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси на САЩ стартира конкурс за разработването на защитни маски от ново поколение в условията на пандемия, съобщава на своя сайт в. "Хил".

Паричната награда на конкурса е 500 000 долара. Той е озаглавен "Създаването на маски за утрешния ден". Разработката на нови вид от тези предпазни средства се налага от факта, че при носенето на сега съществуващите модели възникват редица проблеми. Сред тях са контактният дерматит и физическият дискомфорт, да не говорим за затрудненията в общуването.
Търсят се нови и по-ефективни разработки, които да не са скъпи при масовото им производство и да осигуряват нужната защита от респираторни заболявания.

Оценката на новите предложения ще бъде извършвана по четири критерия - технологична осъществимост, новаторство, решаване на проблемите, присъстващи при сегашните маски, и общ дизайн. Конкурсът ще бъде с продължителност 6 месеца.

Източник: https://nova.bg/

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Светка - 17:30, 06 апр.

    Добрый день... Най-добрият сайт за търсене на сeкс във вашия град - adultme.fun

Напиши коментар

Коментари