четвъртък, 06 май 2021, 18:00 ч.

Нова заповед

Учениците в Гърция се завръщат в клас след задължително самотестване за COVID-19

BNews.bg

Учениците в Гърция се завръщат в клас след задължително самотестване за COVID-19

Резултатите от тестовете трябва да бъдат публикувани в онлайн платформа.

Над 1,1 милиона ученици и 127 300 учители се връщат на училище от понеделник, когато началните и средните училища ще отворят врати отново, съобщава в. "Катимерини". Изданието отбелязва, че връщането в училище ще става след задължително самотестване, каквото се изискваше и при отварянето на гимназиите през април.

Безплатни комплекти за самотестване са били предоставени от аптеките в цялата страна на преподавателите и учениците, които са се регистрирали в правителствената база данни, за да се тестват ден преди началото на учебните занятия. Резултатите от тестовете трябва да бъдат публикувани в онлайн платформа, която ще генерира бележка, разрешаваща присъствието в училище, ако тестът е отрицателен, или ще насочва лицата към ново тестване в обществен медицински център, ако тестът е положителен.

Самотестването ще се извършва веднъж седмично, а резултатите ще бъдат валидни една седмица след теста. Отварянето на учебните заведения не включва детските градини, уточни правителството вчера.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари