неделя, 09 май 2021, 16:00 ч.

В страната днес е национален празник

С традиционния военен парад Русия отбеляза Деня на победата

BNews.bg

С традиционния военен парад Русия отбеляза Деня на победата

Русия чества Деня на победата. Отбелязва се краят на Втората световна война. Традиционно на Червения площад в Москва се организира голям военен парад. В Русия 9-и май е национален празник.

Страната реши да не въвежда големи ограничения в честването на Деня на победата заради пандемията. Освен централната проява в Москва, военни паради имаше в 28 града из цялата страна. За разлика от миналата година, когато коронавирусът премести парада на юбилейната 75-а годишнина с повече от месец, сега традиционната дата беше спазена.

Все пак актуалната здравна обстановка наложи някои ограничения. Не бяха поканени участници от чужбина, което е честа практика. От Кремъл заявиха, че след като 76-ата година от края на войната не е юбилейна и в много страни все още има високи нива на заразяване не е добра идея да се канят чуждестранни гости. В нито един момент обаче не се предвиждаше отсъствие на главнокомандващия на руската армия.

„Във всяко семейство се почита паметта на тези, които извоюваха победата. Винаги ще се гордеем с подвига им. Русия последователно отстоява международното право. Затова твърдо ще защитаваме националните си интереси. Ще осигурим безопасността на нашия народ. Надежден гарант, за която са въоръжените сили на Русия. Наследниците на войниците-победители”, посочи руският президент Владимир Путин.

По площада в Москва преминаха близо 200 единици бойна техника, а над столицата прелетяха 23 хеликоптера и 53 самолета. Както обикновено, това са най-различни модели - от исторически до най-модерните, с които разполага руската армия. Поради придвижването на колоните, репетициите и необходимостта техниката да напусне града след демонстрацията, десетки улици в централната част на Москва бяха затворени за няколко дни.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • t - 22:14, 15 май

    ТАМ - бандата педерасти във външно които са си помислили да обидят руснаците, фандромата - къщата, парите в банката и на контейнера

  • sms - 13:37, 10 май

    След вчepaешната московска бутафория и втръсналата ни “Вставай страна огромная”, eтo за дезинфекция на българите един български церемониален марш с уникалното и вдъхновяващо заглавие “Весели в боя” ! : h t t p s : / / w w w. youtube. com/ watch? v=3rHHgavDd4U

  • минаващ - 11:52, 10 май

    Дрънкане на оръжие и поркане до несвяст - това е всичко, което yмeе тази нещастна изродена нация. А посланичката им у нас таварищ Мутрафонова ни менторства вчера от телевизора, сякаш е открила вечния мотор. Хем мизерници, хем нагли. Колкото по-далече от тяx, толкова по-добре. БОГ да пази Европа!

Напиши коментар

Коментари