понеделник, 28 юни 2021, 17:33 ч.

Карадайъ:

Пеевски ми е приятел. "Капитал" е организирана престъпна група

BNews.bg

Пеевски ми е приятел. "Капитал" е организирана престъпна група

 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с младежи от Хасково, за да покаже подкрепата си за водача на ДПС в Хасково председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. Лидерът на Движението успя да отговори на всички въпроси поставени от младежите по време разговора им с тях. Един от тях беше свързан със закона „Магнитски“, който Карадайъ коментира така:

Мустафа Карадайъ от Хасково: Държим на приятелите си, правим политика с факти. Снимка: архив

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства.

Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“! E, всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 г. с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ,ЦС, областен, общински съвет, местен съвет.

Г- н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 г. , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 1999 година и онова, което правят, го лепят като етикет на нас и ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал“.“ бе категоричен Карадайъ.

Той допълни за тях: „С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо, че не печелят избори“. 

И продължи: „С анти - ДПС кампания създадоха ГЕРБ и с анти - ДПС кампания ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само информирани и разумни. Докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно, защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“


По време на срещата Карадайъ призова младежите да гласуват с №7 и припомни отново приоритетите на ДПС, заложени в програмата за ускорено икономическо развитие - Зелената икономика, дигитализацията и гражданското общество ,които от миналата година са приоритети и на ЕС.


През деня се проведоха среща с жители на община Минерални бани и работна среща с областния съвет на ДПС Хасково. На срещата присъства още президента на европейските либерали Илхан Кючюк, председателят на европейската либерална младеж Антоанета Асенова, областни и общински председатели на ДПС.

 

Източник: "Епицентър"

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кирил - 17:35, 01 юли

    "Капитал" е организирана престъпна група с шеф Иво Прокопиев! А къде е Прокуратурата в този случай и защо спи?

  • Мъди Бозаджиян - 23:29, 28 юни

    Най ми харесва как Люба Кулезич имитира циганския акцент на мустафата. Трябва според мен да закрива седмичното си предаване с триминутен коментар с акцента на тоя карикатур. Голям смях ще пада.

Напиши коментар

Коментари