сряда, 30 юни 2021, 9:30 ч.

Прогноза за времето

Жега в последния ден на юни

BNews.bg

Жега в последния ден на юни

Бури с градушки в първите дни на юли.

Предстои особено горещ ден с температури следобед между 34 и 39 градуса. Най-високите стойности се очакват по западното поречие на Дунав, по долината на река Струма и в сърцето на Горнотракийската низина. За цялата страна е в сила жълт код за жега. Въпреки горещото време следобед на изолирани места в Западна и Централна България, главно около и в планините ще има условия за краткотраен валеж с гръмотевици.

По планините денят ще е слънчев и топъл. Дори по най-високите масиви температурите в топлата част на денонощието ще са над 20 градуса. Следобед на изолирани места в масивите на Западна и Централна България ще има условия за локални летни бури с гръмотевици. 

Около крайбрежието – безоблачен, слънчев и горещ ден. Температури на въздуха в горещата част на денонощието – между 26 и 31 градуса. Морската вода – 24-25 градуса с незначително вълнение.

От четвъртък следобед нататък нестабилността в атмосферата, която вече удари с мощни бури Западна Европа, ще се усети у нас. Макар и вече значително по-слаб, студеният атмосферен фронт ще премине над Балканите с краткотрайни летни бури с гръмотевици и риск от градушки.

В четвъртък условия за такива ще има в Западна, Централна и Североизточна България, в петък – почти над цялата страна, а в събота – в Югозападните, централните и източните области. В неделя следобедните валежи ще са на по-малко места. През почивните дни ще усетим леко разхлаждане с дневни температури с 2-3 градуса под тези от последните дни.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • предизборни импресии - 13:34, 30 юни

    Тези дни ми се налага да пътувам из страната и в няколко областни градове попаднах на “кръстосани” предизборни мероприятия: в единия край на площада Христо Иванов и хората му раздаваха флаери и се опитваха да разговарят с наобиколилите ги симпатизанти, в другия край хората на Копейкин, облекли партийни тениски с надпис “Възраждане”, възбудено се въртяха около маси с рекламни материали, БСП пък създаваше “празнично настроение” с концерт на духов оркестър и без много много приказки. В селата, поне през тези, които прекосихме, нямаше никакви мероприятия, нямаше плакати, нямаше и хора, явно всички бяха по земеделските си имоти да окопават, поливат и берат плодовете на труда си. Направи ми впечатление, че спирките на градския транспорт, особено в крайните квартали и пространствата около училищата, бяха плътно облепени с плакати на Копейкин. Много доминиращо, агресивно присъствие на продажната му проруска морда, която го прави разпознаваем в крайните квартали и (със сигурност!) много скъпо, съдейки по луксозната хартия, количеството облепена площ, в която са били ангажирани голям брой облепващи с “приличен” хонорар. Докато обилно отделяхме адреналин, съдирайки плакатите на продажниците от “Възраждане”, от време на време идваше по някой “активен” местен гражданин и задаваше почти един и същи въпрос: защо сме съдирали само плакатите на “Възраждане”, които били с руснаците и щели да се бият заедно срещу турците ? Защо не сме късали и плакатите на ДПС?! Попитахме къде са плакатите и на рублофилите от ДПС, за да идем и тях да ги съдерем, но такива нямаше никъде. Повечето питащи оставаха озадачени, не можеха да схванат как така едновременно сме и срещу копейките, и срещу турците? След като различни по вързраст и пол граждани ни зададоха почти един и същи въпрос, мисля, че схванах очевидно работещата опорна точка на копейкиновото “Възраждане”, действаща на първoсигнално ниво: “Ние сме с руснаците, за да се борим заедно с тях срещу турците и фашистите от НАТО “. Дано да са го схванали и щабовете на БЪЛГАРСКИТЕ партии и да реагират с ясни и железни аргументи на тази подла дезинформация, съчинена в помощ на копейкин в някоя ЕВРОАЗИЙСКА пропагандна лаборатория !

Напиши коментар

Коментари