четвъртък, 01 юли 2021, 10:00 ч.

Юлското утро

Отбелязваме Джулай морнинг

BNews.bg

Отбелязваме Джулай морнинг

Мнозина се събраха, за да посрещнат първите слънчеви лъчи

Отбелязваме Джулай морнинг - утрото, символизиращо свободния дух. Традицията беше спазена и днес, като мнозина се събраха, за да посрещнат първите слънчеви лъчи на морския бряг.

Името „Джулай морнинг“ идва от известната песен на „Юрая Хийп“, като празникът възниква в края на 80-те години на миналия век. Въпреки че традицията е свързана с хипи движението в Америка, тя съществува в България и до днес.

На Камен бряг - една от най-източните точко на страната, десетки се стекоха, за да посрещнат първите юлски лъчи под звуците на популярната песен, изпълнена от група "The Rock". Музикантите споделиха, че се чувстват страхотно и изпълнението е било много емоционално.

На Камен бряг беше и небеизвестният бивш градоначалник на Каварна Цонко Цонев, който е и заклет музикален фен.

"Има много здраво гражданско участие, успяхме да се организираме и да го направим. Организираме го по-мащабно от 2004 година", разказа той.

Освен на морето, за пета поредна година, фотографи се събраха и на връх Св. Никола, където се намира паметник "Шипка", за да запечатат с обективите си първи юлски изгрев. Там беше и Даниел, който посрещна слънцето със звуците от гайдата си. Само часове след изпълнението си, той ще трябва да се яви на изпит по солфеж.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари