понеделник, 05 юли 2021, 14:00 ч.

Най- много секции има в Турция

Всички машини за гласуване зад граница са доставени

BNews.bg

Всички машини за гласуване зад граница са доставени

Това съобщи външният министър Светлан Стоев

Всички 421 машини за гласуване зад граница са доставени и изпратени в дипломатическите и консулските представителства, обяви на брифинг външният министър Светлан Стоев.

„Това, което предстои да започне, е тяхната доставка до съответните секции и предаването им на оторизираните за това служители или представители на секционни комисии”, уточни още министърът.

Относно броя на избирателните секции, Стоев уточни, че от съседните държави в Турция има най-много. Значително е увеличен и броят им в Гърция, като за пръв път на островите там ще се проведат български избори.

„В Германия има безпрецедентен брой секции - 117. Първо, трябва да благодарим на нашите партньори - приемащите държави, че се осигурява това право - на българите да гласуват”, добави министър Стоев.

Той обясни, че отказите за разкриване на секции в определени държави се броят на пръсти. Те най-често били свързани с мерките за сигурност или недостатъчно добри условия за провеждане на избори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари