сряда, 14 юли 2021, 11:58 ч.

Сметки:

Ето по колко депутати ще имат партиите при 100 % обработени протоколи

BNews.bg

Ето по колко депутати ще имат партиите при 100 % обработени протоколи

ЦИК трябва да обяви информацията официално до утре, но вероятно ще го направи още днес.

При 100% обработени протоколи от изборите за народни представители мандатите се разпределят по следния начин, съобщава Марица:

Има такъв народ - 65

ГЕРБ-СДС - 63

БСП - 36

Дeмократична България - 34

ДПС - 29

Изправи се! Мутри вън!  -13

При обработени 100% СИК протоколи в РИК партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е с 24,08%.

Коалицията "ГЕРБ - СДС" е с 23,51% от гласовете.

Трета е "БСП за България" - 13,39 на сто, след това "Демократична България" - 12,64 на сто, следвани от Движение за права и свободи - 10,71 на сто и "Изправи се! Мутри вън!" - 5,01 %.

Как се разпределят мандатите в парламента ЦИК трябва да обяви официално до утре, но вероятно ще го направи още днес.                                                                                                                

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Беновска пипа - 23:16, 14 юли

  Въпрос към Слави Tp.: кой е министърът на изчегъртването в неговия проектокабинет?

 • 1 - 15:34, 14 юли

  Да го задържат,в ареста,колкото месеца държаха Банев и Стайков,след това с гривничка,да го освободят.

 • малко смях в мрака - 13:04, 14 юли

  Изкопано от мрежата по повод самоожалването на БУЦИ, дет го викат в четвъртък в Н-то РУ на МВР-София на разпит по казуса “Разфасоване”: “”Може да ме задържат и да не изляза жив”: Борисов е извикан на разпит в полицията” Милия, ще зачерни жена и дете в Гърция. Една голяма любов между дърт глиган и крехка плейметка ще изгори, каква футболна драма. От наблюденията ни върху битието на плеймейтките се вижда, че те никога не страдат прекалено дълго за загубата, някои дори идват на погребението с новия си приятел, не чакат съпругът им да изстине.

 • Mapия - 12:32, 14 юли

  Този път беше различно. Мълчах, за да не попържам. Признавам, че много ми се ругаеше, по всякакви теми. И сега, като се опитвам да изброя причините за гнева си, съвсем истински се задавям. Задушавам се, изпъква ми вената на слепоочието и аха-аха да се спукам като презрял домат. Не знам за вас, но на мен адски. Много. Ми. Дойде. Артък вече, приятели. Не остана какво да разкриваме, обсъждаме, нищим и претакаме. Всички вече всичко сме видели, чули и разбрали. Червата ни са на пода. Гледаме димящите вътрешности на изкормената ни държава и се чудим да викаме ли линейка или да не викаме. Да коленичим ли в локвата, да затиснем ли раната? Всеки от нас може да си каже с пълно право – тази държава не я изкормих аз, защо аз да я спасявам? Не съм ли се напатил достатъчно в опит да оцелея в тази дива лудница, където всеки мисли само да себе си? Да. И докато всеки от нас си казва това, всеки от нас мисли само за себе си. Преходът ни взе почти всичко, освен личното пространство. Освен свободата да се откажем, да се отречем, да вдигнем ръце, за да ги опазим чисти. Радикалното, гневно отстъпление в личното пространство, което защитаваме с бясна агресия, ако се наложи, прие много измерения, но най-смазващото от тях се оказа вярата, че от нас нищо не зависи, защото лошите са винаги повече и по-организирани. Това прескъпо бягство от отговорност, което сме гримирали с морални съображения. Ей това, като го видя, искам моментално да се разпсувам така, че сто години бан да ми треснат във Фейсбук. Защото тази стратегия, колкото пъти я пробваме, толкова пъти каруцата ни затъва по-дълбоко в калта. Да, не разкаляхме ние, но каруцата е нашата. И или ще си я изтеглим като волове, или ще си изгнием затънали. Не само ние, поединично, но и всички с нас в кюпа. Когато един по един се отказваме да теглим, не лягаме сами в калта – с нас падат и другите около нас, чието бреме става непосилно. Затова е крайно време да пробваме нещо ново и екзотично. Да поемем отговорност за другите. Защото когато човек иде да гласува, той прави точно това, дори да не го съзнава. Поема отговорност за другите. Не оставя съдбата им на произвола: с решението си, ако то е добро, прави живота на всички по-добър; ако е недомислено и импулсивно, прави живота на всички по-лош. А ако е зло – прави живота на едни по-добър за сметка на живота на други. Същото важи и за ваксинирането. Решаваш да го направиш, за да предпазиш себе си, но всъщност предпазваш всички останали, с които ще те срещне ежедневието. Поемаш отговорност за другите, защото така прави един почтен човек, ако ще да е последният останал във владение на разсъдъка си на Земята. Един по един, ставаме повече. Може и никога да не станем много. Важното е да сме достатъчно. Затова, излезте и поемете отговорност за другите, бе… баба му млада! Не се колебайте и не си измисляйте извинения. Гласувайте. Ваксинирайте се. Не се предавайте на отчаянието, безразличието и страха. Все от нещо ще пукнем някога, важното е да не от скука, мъка или шубе.

Напиши коментар

Коментари