вторник, 20 юли 2021, 14:45 ч.

Мощен протест пред Радев!

“НЕ НА ТЕРОРА НАД БОЛНИЦИТЕ" - медици от “Пирогов” и пациенти излизат пред президентството, искат оставките на Кацаров и на управителя на НЗОК

BNews.bg

“НЕ НА ТЕРОРА НАД БОЛНИЦИТЕ" - медици от “Пирогов” и пациенти излизат пред президентството, искат оставките на Кацаров и на управителя на НЗОК

Лекари и сестри от "Пирогов", както и пациенти на болницата, излизат пред президентството на протест срещу терора на болниците. Това ще стане на 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа. 

Служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството и ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото, се казва в съобщение на пироговци до медиите.

Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията, посочват от болницата.

УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем”. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място, отсичат протестиращите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари