вторник, 27 юли 2021, 15:00 ч.

Разкритие на ПИК

Хората на Румен Радев си отиват с по 6 заплати накуп! Кабинетът му раздава по 2 заплати на цялата държавна администрация

BNews.bg

Хората на Румен Радев си отиват с по 6 заплати накуп! Кабинетът му раздава по 2 заплати на цялата държавна администрация

На финалната права служебното правителство на Румен Радев начело със Стефан Янев е решило да остърже държавната хазна до дъно. Обитателят на президентството и служебният премиер са решили в края на мандата си да раздадат по 2 заплати на цялата държавна администрация. А политическите кабинети да бъдат освободени с по 6 заплати отгоре на калпак.

В държавната централна и териториална администрация работят над 140 000 души. В служебното правителство на Стефан Янев пък има 19 министри, като на всеки от тях са назначени най-малко по 3-ма зам.-министри. Към политическите кабинети спадат и главните секретари на премиера и на ведомствата, както и други по-нископоставени чиновници.

Парите на държавните чиновници ще бъдат раздадени под формата на ДМС. На министрите и политическите им кабинети пък - като компенсации, макар те да нямат право на такива, тъй като мандатът на служебното правителство е строго регламентиран по Конституция и изчерпването му не предполага никакви извънредни обстоятелства, заради които да бъдат компенсирани.

На изпроводяк хората на Румен Радев са решили да развържат кесията и се направят на добри, като прахосат всички пари за заплати на държавната администрация и да оставят хазната празна на следващото правителство, обясниха пред ПИК запознати с втория план на щедростта на отиващия си служебен кабинет.

Безогледните харчове идват на фона на спрените пари за медиците на първа линия в борбата с коронавируса, спрените помощи от 50 лв. на пенсионерите, неимоверно увеличените цени на парното, електричеството и водата, както и огромното поскъпване на всякакви видове хранителни продукти, без останалите граждани да са компенсирани за тези повишения, направени именно по време на управлението на второто служебно правителство на Румен Радев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • социолог - 2 - 22:55, 27 юли

    Току-що чух, че щели да се събират на Бузлуджа. Oкаяното състояние на чинията е най-яркото доказателство за некадърността на БСП, която не е в състояние да се грижи за собствените си (уж) светини. Сега разчитат на омразните им евроГейски пари да спасят порутената руина. Жалки лицемерни отрепки.

  • социолог - 22:23, 27 юли

    От изборите насам наблюдавам с растящ гняв как "знакови""лица" (за да не използвам друга дума) от умрелото БСП (Станишката, Паргов, Нинова и тем подобни) занимават обществеността с глупостите си, които никого не интересуват. Дразнещото е това, че заблуждават публиката как сриването им се дължало на някакви вътрешнопартийни боричкания. Това изобщо не е вярно. Истината е, че БСП приключи по времето на Орешарски, когато се продаде на Доган. Оттогава реалната електорална подкрепа за БСП е под 400.000, а на последните парламентарни избори, когато отпадна купеният вот за тях, получиха най-сетне реалните си резултати. Това е положението. Спасението им е да се реформират идейно, защото досега са чуждо тяло в европейска България. Но не виждам признаци това да се случи, защото и отцепниците от БСП са все от същия калъп вадени, като започнеш от Нинова и R.Оv4., минеш през Станишката и Жаблянов и стигнеш до неотразимия Жан Виденов. Безполезно изкопаемо до безполезно изкопаемо. Докато не се занимаят с истинските си кривици, да не се чудят, че се сриват. И да не досаждат на народа с глупостите си. Нашите проблеми са други и отдавна не вярваме, че точно БСП ще ги реши.

Напиши коментар

Коментари