сряда, 28 юли 2021, 11:30 ч.

С над 1% подкрепа на национално ниво

ЦИК връща депозити на партии и коалиции

BNews.bg

ЦИК връща депозити на партии и коалиции

За участие в изборите формациите внасят безлихвен депозит в размер на 2500 лева

Централната избирателна комисия взе решение за възстановяване на внесения депозит на партиите и коалициите, които са получили не по-малко от 1% от действителните гласове на изборите на 11 юли. Това са общо девет формации. За участие във вота партиите и коалициите внасят безлихвен депозит в размер на 2500 лева по банкова сметка в Българската народна банка.

Освен на шестте формации, които влизат в състава на 46-ото НС, депозитът се възстановява също така на „Възраждане“, Гражданска платформа „Българско лято“ и „Българските патриоти“. Формациите получиха съответно 2,97, 1,8 и 3,1 на сто от действителните гласове на национално ниво.

Не се възстановява внесеният депозит и от Инициативния комитет, чийто кандидат е получил по-малко от една четвърт от Районната избирателна квота. Става дума за издигане на Давид Леон Леви, издигнат в 24-ти изборен район - София. Депозитът за инициативни комитети е 100 лева.

Невъзстановените суми се превеждат по сметката на Националната здравноосигурителна каса за дейности за лечение на лица до 18-годишна възраст, финансирани с трансфери от бюджета на МЗ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари