петък, 30 юли 2021, 16:38 ч.

“Ни тъй, ни иначе”

ИТН оттегля кандидатурата на Петър Илиев за премиер

BNews.bg

ИТН оттегля кандидатурата на Петър Илиев за премиер

Новият кандидат за премиер на "Има такъв народ" отново щял да е мъж, твърдят източниците ни.

Пореден кадрови провал претърпява ИТН! След като преди седмица партията на шоумените оттегли Николай Василев като кандидат за премиер, както и цялото правителство, обявено от Слави Трифонов в деня след вота, днес след обяд. Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" оттегля кандидатурата и на Петър Илиев, която беше спрягана за премиер. Това научи Епицентър.бг от отлично информирани източнизи от първата политическа сила в парламента. Причината - излезлите публикации, които осветиха бизнесделата на Петър Илиев като адвокат, както и факта, че той е почетен консул на офшорната зона Барбадос.

Обяснението, с което ИТН оттеглят е, че не са знаели досега за всичко това, което медиите извадиха Илиев. В момента Слави Трифонов е събрал ръководството на ИТН, за да мислят кого да издигнат за министър-председател. Към този момент не е ясно кой ще отиде да вземе проучвателния мандат, който президентът Радев ще връчи в 17.00 часа на ИТН.

Има смяна на кандидата за премиер на Слави Трифонов в последните минути преди връчването на мандата, научи Клуб Z.

Причината - съмнения в плагиатство, изразени от редица юристи от Софийския университет, който достигнаха и до официалните държавни институции.

Няколко юристи сигнализираха и Клуб Z, че в техните среди отдавна се обсъжда фактът, че десетки страници текст от една от книгите на Илиев са буквално идентични с части от докторската дисертация на друг юрист от Юридическия факултет на Софийския университет - доц. д-р Наталия Киселова. 

 

“Без коментар”, бе краткият отговор на Киселова днес следобед на въпрос на Клуб Z.

 

Според няколко наши източници, независими един от друг, книгата, в която са публикувани идентичните пасажи, е “Компетенцията на Народното събрание” от д-р Петър Илиев. Оказа се обаче, че книгата, издадена от издателство “Нова звезда” е вече изтеглена от пазара, а в Народната библиотека няма нейно физическо копие въпреки ясните разпоредби на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, а само има данни за нея в електронния каталог на националното книгохранилище.

 

Книгата, която е излязла от печат през 2015 г., според нейни читатели юристи съдържа идентични пасажи от докторската дисертация на Киселова. Най-странното е, че въпросната книга липсва сред публикациите на д-р Петър Илиев на преподавателската му страница в СУ и на сайта на кантората му.

Новият кандидат за премиер на "Има такъв народ" отново щял да е мъж, твърдят източниците ни.

 

Източници: Клуб "Z", "Епицентър"

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • CMEX - 10:29, 31 юли

    h t t p s : / / w w w. eurocom. bg/ show/ evrodikof/ 11648

  • Миро - 17:47, 30 юли

    Who the f_ck ist Петър Илиев ?! Смешници. Вадят от ръкава някакви случайни хора. А е толкова лесно. България си има премиер за трудни времена. Името му е Иван Костов.

Напиши коментар

Коментари