петък, 10 септември 2021, 13:30 ч.

Мир на праха му

Почина астрологът Люмиер

BNews.bg

Почина астрологът Люмиер

Той си отиде на 78-годишна възраст.

На 78-годишна възраст почина астрологът Люмиер (Симеон Братованов). Това потвърди за DarikNews.bg астроложката Елена Пенчева.

Люмиер е един от най-известните родни астролози. Той беше лектор, преподавател и автор на книги. През 1994 г. основава Българското астрологическо дружество.

Представителят на френската астрологическа школа е завършил СУ "Свети Климент Охридски ", специалност "Геология". Звездно-светлинния си псевдоним (на френски lumiere означава светлина) той получава от Александра Давид - графиня Игнатиева, която среща в Париж.

Години наред Люмиер работи усилено на астрологическото поприще, автор е на няколко книги и е обучил много последователи като преподавател в Нов български университет и в СУ "Св. Кл. Охридски".

Един от тях е астрологът Елена Панчева. "Очарователен, с добри маниери, чувство за хумор и много земен човек" - така тя описва Братованов.

И разказва: "Има много книги по булевардна астрология, но да имаме учебник по астрология през 90-те години на миналия век... Това беше голям подарък от Люмиер към всички". По думите ѝ учебникът, написан от Братованов, е един от малкото пълни учебници по астрология.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари