понеделник, 27 септември 2021, 17:30 ч.

СЛЕД КРИЗАТА ЗА ШОФЬОРИ:

Великобритания пуска 10 500 тримесечни визи

BNews.bg

Великобритания пуска 10 500 тримесечни визи

На Острова има над 1,9 млн. свободни работни места.

Заради Брекзит Великобритания е изправена през безпрецедентна криза за шофьори на камиони. През почивните дни се стигна до липса на бензин в някои бензиностанции, опашки пред други, дори сбивания при опит за презапасяване с гориво и стоки от първа необходимост.

Това принуди властите да обещаят извънредно издаване на 10 500 визи, за да могат чужди работници да помагат за справяне с тази ситуация. Те ще бъдат валидни 3 месеца.

Само половината от тях ще бъдат за водачи на камиони. Над 100 000 са вече заявките за шофьори. Много от веригите на магазини изпитват хроничен недостиг на стоки, някои от тях вече извадиха коледните си стоки, за да запълнят празните си щандове.

Във Великобритания има над 1,9 млн. свободни работни места. Има недостиг освен на шофьори на камиони, така и социални работници, готвачи и магазинери.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари