вторник, 05 октомври 2021, 15:00 ч.

Изборите наближават

Стилиян Петров и Мартин Петров влизат в потенциалния Изпълком на Бербатов

BNews.bg

Стилиян Петров и Мартин Петров влизат в потенциалния Изпълком на Бербатов

В него трябва да има футболни деятели и хора от бизнес средите.

"Президенти не трябва да има в Изпълкома. Мисля, че това се споделя от много други футболни деятели. В Изпълкома трябва да има футболни деятели и хора от бизнес средите. Имам готов Изпълком и това не беше лесен процес. Стилиян и Мартин ще помогнат много, много повече от досегашните хора в Изпълкома. Те трябва да бъдат в Изпълкома", обяви Димитър Бербатов пред Спортал относно предстоящия конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври.

"Ние сме готови от доста дълго време, на базата на това, че обиколихме страната и се срещнахме с всички отбори, които споделиха своите виждания и проблеми, ние споделихме нашите. Разбира се, това е процес на синхронизация и работа в екип. Исках медиите да присъстват на срещите, за да видите как ние процедирахме и се държахме с отборите. На моменти бях малко по-агресивен, настъпателен и настоятелен. Не може, ако искат промяна, да стоят безмълвни. На моменти може би прекалих с тона си, но това идва от амбицията ми за промяна. Всеки от моя екип се е срещнал с отделните отбори, които не са присъствали на срещите. ЦСКА ме издигнаха и им благодаря, но им казах, че ако после ще искат нещо в замяна, да не ми издигат кандидатурата. Има много знаци, че обществеността иска промяна", каза Бербатов за своята кампания.

"Виждаме докъде я докарахме с управленски опит. Вече 13 години менажирам Фондацията, трупам опит. Завършил съм спортен мениджмънт, ако дипломата не е важна за човек, тогава да го кажем. Важно е, особено за нашето поколение. Не мога да кажа, че сме 100 процента готови, но се учим в движение. Да се изкорени корупцията и задкулисието в българския футбол. На нас ни се обаждат отбори и ни молят да им помогнем, защото ги натискат", допълни той.

Бербатов бе запитан дали може някой от настоящия Изпълком, освен Петър Величков, да бъде в Изпълкома на Бербатов: "Не, абсурд. Президенти не трябва да има в Изпълкома. Мисля, че това се споделя от много други футболни деятели. В Изпълкома трябва да има футболни деятели и хора от бизнес средите. Имам готов Изпълком и това не беше лесен процес. Всеки да разбира от това, което може, а след това аз нося отговорността дали съм подбрал правилните хора. Трябва да има дебат на идеи, искам да има дейно участие", заяви той.

ИЗТОЧНИК: NOVA TV 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари