вторник, 12 октомври 2021, 12:30 ч.

Сензационно

И градско-либералното ДБ приключи! Хазарта в листите на Кирил и Асен

BNews.bg

И градско-либералното ДБ приключи! Хазарта в листите на Кирил и Асен

Емблематичният за протестърите от жълтите павета рапър Ицо Хазарта обяви във фб статус, че се кандидатира в 25 МИР с партията на Киро и Асен Василев. Люлин и Надежда ще имат възможност да гласуват за прочутия апологет на ценностите в Студентски град и българските предградия. Градското дясно на Христо Иванов губи емблематична личност. Преди да завие към Харвардската група Хазарта пя и за ГЕРБ и Борисов на предизборен концерт.

Горещата тема коментира и собсветникът на информационна агнеция ПИК Недялко Недялков. Ето какво пише той:

Никога не е късно човек да стане за резил, даже талантливият. Вероятно в анонса на Хазарта нямаше да има нищо притеснително, ако преди това не стана ясно, че се е самопредложил за водач на листата на „Демократична България“ в столицатаю. И лидерът Христо Иванов му е отказал. Какво прави веднага рап певецът и виден кокаинов експерт? Изтъргува се при противника. Да не си на мястото на Христо Иванов – всевъзможни кариеристи в момента го „цакат“ за постове, изнудвайки го, че иначе се местят при измамниците от Харвард. Страхотевичен политически алъш-вериш тече. Ама принципи, ама идеи, ама морал, ама лоялност, ама сантимент…няма такава история. Важното е Хазарта да води листа!Защо, бе, човек? Толкова ли ти е спешно да станеш депутат? И то все едно от коя партия…Ако Киро Канадеца те бе отрязал, сигурно щеше да пристанеш на Мая. Ако не – на Слави.Както се пееше в една твоя песен – „хигиена нулева“…Явно за теб се е отнасяло, не за Албена Вулева. Гледам опортюнисти като Хазарта и се сещам за класиката – Вазов, "Службогонци", "Кардашев на лов", Алеко, "Бай Ганьо прави избори", Ст. Л. Костов, Големанов, Иван Хаджийски, бит и душевност на българския народ…Партизанлъкът и помиярщината явно са ни заложени архетипно в народопсихологията. Изобщо покрай политическата врява от последната година разговорът, дискурсът за българския манталитет става все по-печален.

А ето и как самият Ицо Хазарта поднесе новината публично във Фейсбук:

Здравейте, приятели! Бих искал да споделя с вас нещо важно и ще се радвам, ако го прочетете.

Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот.

Мога да разкажа доста от нещата, които си казахме с Кирил и със сигурност скоро ще го направя. Но сега по – важното е друго.

Имам хубав живот. Имам невероятна жена и три прекрасни дъщери. От доста време изкарвам добри пари от бизнеса си. Песните на ЪПСУРТ от години ги знае наизуст половин България. Соловият албум, който издадох през 2019 е най – продаваният албум в страната през последните десет години. Имам вече над 2000 концерта и участия в България и в други европейски страни. Рекламни договори, участия в успешни телевизионни проекти и какво ли още не.

Всичко това, което изброих, го дължа на страната ми. На българския език, на българите, които купуват билети за концертите на ЪПСУРТ и за моите. На хората, които купуват нашите албуми. Истината е такава – ако не е България, аз съм никой.

Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии?

Нищо не променяш.

Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен.

Проверих доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър. Разговарях доста пъти с него и с Асен Василев. Проведох много дълъг разговор с един техен съмишленик – професор и истински успял човек, невероятно интелигентен и международно признат учен.

Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение.

Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите.

Благодаря за вниманието!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари