вторник, 12 октомври 2021, 14:39 ч.

След два дни

Пътните строители спират протестите

BNews.bg

Пътните строители спират протестите

Това стана ясно след среща на Браншовата камара „Пътища” с регионалния министър

Пътните строители спират протестите след 2 дни. Това стана ясно след среща на Браншовата камара „Пътища” с регионалния министър Виолета Комитова. Основният въпрос, който ги обединявал, бил да се осигури поддържането на пътищата през зимата. 

Тази сутрин за втори ден пътните строители блокираха с тежка техника центъра на София.

А министър Комитова отново попита за какво настояват. „Вие вчера казахте, че работници без заплати няма. Да формулираме темата на протеста. Кои фирми бяха днес пред МРРБ. Ние не можем да ги идентифицираме”, заяви Комитова.

От Браншовата камара „Пътища” казаха, че протестът не е синдикален за заплати. „Като работодатели протестираме, за да си изпълни държавата задълженията към фирмите. Работниците са наша отговорност. Но нехайството на държавата, може да доведе до това да ги освободим”, заявиха от браншовата камара.

Изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища” Лазар Лазаров обаче заяви, че сред техните членове категорично има фирми, които изпитват затруднение да плащат на работниците си.

„Вече 6 месеца всички тези дружества не са получили от държавата своето заработено”, каза Лазар Лазаров. По думите му фирми залагат имущество, за да могат да изплащат заплати. Но малки фирми и това не могат, обясни Лазаров.

„Парите, които претендирате, не са дължими към днешна дата. На договорите, на които се позовавате, ясно е записано, че изплащанията по тях на суми стават по бюджета на АПИ за съответните дейности, за съответната година. Към края на април тази година този бюджет е изчерпан”, каза заместник-министърът на правосъдието Иван Демерджиев. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари