сряда, 13 октомври 2021, 10:58 ч.

Остап Бендер в премеждие

Прокуратурата се събуди от летен сън! Погна лицето Кирил Петков за измамата с декларация, за да стане служебен министър

BNews.bg

Прокуратурата се събуди от летен сън! Погна лицето Кирил Петков за измамата с декларация, за да стане служебен министър

Специализираната прокуратура е започнала разследване срещу Кирил Петков заради скандала с двойното гражданство. Това е станало още на 24.08.2021г. възоснова на подаден сигнал. 
 

Молбата за сезиране на прокуратурата съдържала твърдения за извършено престъпление от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статията на в. “Труд” от 22.08.2021 г. Въз основа на това е образувана прокурорска преписка. Към нея е присъединена и жалба от граждани, която съдържа подобни твърдения. 
 

Това съобщават  от спецпрокуратурата във връзка с многобройни журналистически запитвания по казуса. 
 

Сигналът за извършени престъпления от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура. 
 

На 15.09.2021 г. прояереащия прокурор в разпределил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаване на относими към казуса документи, включително и от КС. 
 

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Беновска пипа - 23:04, 13 окт.

    Бе този Делян Пеевски майка му цяла година го е държала гладен ли, че иска отново да е на държавна заплата?

  • до бареков - 14:54, 13 окт.

    Бареков, имаш ли представа какво дъно си точно ти!И как вече нищо не зависи от теб!

Напиши коментар

Коментари