сряда, 13 октомври 2021, 11:00 ч.

Ситуацията се влошава

Болници на ръба в разгара на четвъртата COVID вълна

BNews.bg

Болници на ръба в разгара на четвъртата COVID вълна

Ще връщат ли пациенти заради недостиг на легла?

В разгара на четвъртата COVID вълна броят на заразените расте, а с него се увеличава и натискът върху болниците. Лечебните заведения алармират за изчерпване на интензивните легла. Над 91% от хоспитализираните не са ваксинирани. 

''Инфекциозна болница разполага със 106 COVID легла. Към момента 97 от тях са заети. През нощта преведохме към "Пирогов'' пациенти, които се нуждаят от интензивни грижи и апаратна вентилация", съобщи проф. Червенкова, изпълнителен директор на Инфекциозна болница.

''Има около 17 деца, от които 3-4 са на възраст под 1 година. Инфекциозна болница приема всички пациенти 24 часа. Вечер дежурят два екипа, като единият е за COVID пациенти. Засега няма върнат пациент. Ако е необходимо, ще увеличим бройката на леглата, но не бива да остане човек без грижа'', допълни проф. Червенкова.

Тя отправи послание към хората: ''Имам един-единствен съвет- хората да се ваксинират. Пациентите, които хоспитализираме, са неваксинирани. Има единични случаи на хоспитализирани, които са ваксинирани, но тяхното състояние не е толкова сериозно''

''Всеки на възраст над 60 години трябва да си постави бустерна доза от ваксината", препоръча още проф. Червенкова. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари