сряда, 13 октомври 2021, 10:30 ч.

500 човека остават на улицата

Най-големият завод за целулоза у нас спира работа

BNews.bg

Най-големият завод за целулоза у нас спира работа

Причините за ситуацията посочва директорът на фабриката.

Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа. Причината - липса на дървесина. Около 500 служители не са на работа.

"Постоянно намаляващото реално добивано количество дървесина, липсата на работна ръка, ниската производителност, лошото време, липстаа на механизация и неизпълнение на сключените договори - това са причините за ситуацията. Използваме времето на престой за ремонт и профилактика. Пуснали сме хората в платен отпуск, но до 7-10 дни това ще приключи и ще реагираме спрямо ситуацията", заяви директорът Михаил Колчев.

По думите му кубик дърва струва над 150 лв., а тази цена е породена от спекула на пазара заради недостига на дървесина.

"Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива и където се използва предимно ръчен труд", подчерта Колчев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари