четвъртък, 14 октомври 2021, 9:30 ч.

От днес!

Новите противопепидемични мерки в София влизат в сила

BNews.bg

Новите противопепидемични мерки в София влизат в сила

Снимка: стандарт

Столицата вече е в тъмночервената зона.

Новите противоепидемични мерки в София влизат в сила от днес. Това се налага, тъй като столицата вече е в тъмночервената зона.

Учениците остават в клас, но директорите трябва да следят заболеваемостта и ако тя се увеличи, да преминат към ротация на класовете. Спират присъствените занятия в езикови школи и образователни центрове. Кина и театри могат да работят при 30% заетост на местата. Ограничението важи и за фитнесите.

Сватби и кръщенета са разрешени с до 15 души на закрито и 25 на открито. Заведенията ще работят с вечерен час до  23.00 часа. Допускат се до 6 души на маса при спазване на дистанция от метър и половина. Въвежда се еднопосочно движение на пазарите. Спират груповите туристически пътувания.

Проверки ще се извършват от Столичното РЗИ, както и от Столична община. Краси Димитров от общината съобщи, че по заповед на кмета Йорданка Фандъкова се обръща особено внимание на спазване на мерките в градския транспорт, също така ще има масови проверки в търговски обекти и пазари, където движението трябва да бъде еднопосочно.

Той информира, че от наблюденията засега мерките се спазват.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари