петък, 15 октомври 2021, 13:00 ч.

Зов за помощ

Ангели за Мони: Търсят се 120 бона за дете в беда

BNews.bg

Ангели за Мони: Търсят се 120 бона за дете в беда

Семейство набира средства за операцията на своята дъщеря Симона. С призив за помощ се обърна майката на Мони –  Даниела Барсанова. Нужна е сумата от 120 000 лв. за спешна операция в Турция.

Вече почти две години Мони се бори с диагнозата кифосколиоза. Това е гръбначно изкривяване, което се среща при много хора. Градусите на изкривяване при 3-годишната Симона обаче са толкова големи, че се е наложило поставянето на гипсов корсет, който да стопира процеса и така да даде време на детето да порасне, за да го оперират.

Мони сменя три такива корсета, но от тях започва да получава декубитални рани и се налага те да бъдат заменени с пластмасов. „За съжаление той не успя да стопира процеса, градусите на изкривяване продължиха и продължават и в този момент да се увеличават и вече операцията е неизбежна“, разказва Даниела.

Така се оказва, че операцията трябва да бъде извършена по спешност в Турция и е на стойност 120 000 лева – сума, която семейството няма. „Нямаме и много време, защото градусите на изкривяване вече са застрашаващи живота. Подали сме документи в НЗОК за финансиране от държавата, но до този момент все още нямаме отговор“, добавя майката.

Дарения може да направите по банков път: 

BG91UBBS80021462134910 във валута ЕВРО

Титуляр: СИМОНА РАДОСЛАВОВА БАРСАНОВА

Повече информация за случая на Симона и документи за състоянието й, както и контакт с майката, може да намерите и във фейсбук страницата Ангели за Мони!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари