понеделник, 25 октомври 2021, 17:10 ч.

Официална позиция

Комисията на Цацаров с позиция срещу Прокопиев: Конфликтът на интереси се определя от закона, а не от медиите му

BNews.bg

Комисията на Цацаров с позиция срещу Прокопиев: Конфликтът на интереси се определя от закона, а не от медиите му

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество излезе с позиция по повод статия от днес, 25.10.2021 г., в електронното издание на в-к „Капитал“ със заглавие „Как Сотир Цацаров изпра бившия директор на „Александровска“ проф. Димитър Буланов“.

Ето какво казват от пресцентъра на КПКОНПИ:

Производството за конфликт на интереси срещу проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов е започнато от КПКОНПИ на 30.06.2021 г. след публикация в „Капитал“. След събиране на доказателства по фактите, изложени в статията и сочещи за наличие на конфликт на интереси, на 20.10.2021 г. Комисията е приела решение, с което по отношение и на двамата лекари такъв конфликт не е установен. Решението е изпратено на прокуратурата, която има право в едномесечен срок да подаде протест срещу него.

Без да коментира твърденията в днешната статия на „Капитал“, че с посоченото решение за проф. Буланов КПКОНПИ „продължава да издава индулгенции на хората, свързани с предишното управление на ГЕРБ“ и че са налице основания не само за конфликт на интереси, но и данни за престъпление от страна на Димитър Буланов, 

Пресцентърът на КПКОНПИ изразява позицията, че все още конфликтът на интереси и наказателната отговорност се определят според разпоредбите на закона, а не според зададените тези на медиите, собственост на г-н Иво Прокопиев и неговите интереси.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Марин - 16:31, 31 окт.

    Медийните бухалки на Иво Прокопиев от край време се използват за спекулации в негова полза.

  • Беновска пипа - 21:47, 25 окт.

    Скъпи Меди, драги ми соколе, откъде го извади този смешник Карадайъ, бе братче? Ма то само като му чуя гласа, ме заболява коремът от смях. Аз ще гласувам за него от обич към теб, но ме подлагаш на сериозно изпитание, да знаеш! h t t p s : / / bnt. bg/ news/ karadaia- ot- razgrad- darzhavnostta- e-v-kriza- i-e-vreme- za-nov-etap- ot-demokratichnoto- razvitie- na-balgariya- v305887- 299563news. h t m l

  • Асен - 20:30, 25 окт.

    Прокопиев краде държавата от десетилетия и се е самозабравил вече!

Напиши коментар

Коментари