неделя, 14 ноември 2021, 9:30 ч.

Лидерът на ДПС

Карадайъ демонстрира, че не е трудно да се гласува

BNews.bg

Карадайъ демонстрира, че не е трудно да се гласува

Мустафа Карадайъ не пропусна да нападне служебното правителство за организацията на изборите. Институциите у нас би трябвало да гарантират правото и възможността за гласуване на всеки български гражданин, особено предвид и това, че в Конституцията е записано, че това е задължително, започна лидерът на ДПС. "Би трябвало да гарантира и честността на изборите, в което видяхме, че служебното правителство не се справи. Не само това, но и счупи доверието в честността на изборите", заяви Мустафа Карадайъ, отпращайки към появата на различни места в страната на нови и неидентифицирани машини за гласуване.Лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ гласува точно в 8 часа в Кърджали. Той гласува обаче с помощ на секционната избирателна активност, която лично поиска, което предизвика и интереса на журналистите.

След като гласува Карадайъ обясни, че СИК е задължена да окаже помощ на всеки един български гражданин, който поиска такава. А като мотив за своето искане, Мустафа Карадайъ посочи това и през камерите и каналите на присъстващите медии да се покаже още веднъж и тази сутрин, че в гласуването няма нищо трудно.

"Мое право е да поискам помощ. Исках да покажем на всички български избиратели, че не е и няма да е трудно да гласуват."

За броенето на контролните разписки и решението на ЦИК от петък вечерта, Карадайъ попита, че ако тези разписки не се броят, защо изобщо ги има.

Мустафа Карадайъ призова всички български граждани да гласуват, но да гласуват отговорно. "Българските избиратели заслужават стандарт на живот, знаещи и можещи политици, държавници - политици с държавническо мислене и поведение", посочи той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари