сряда, 17 ноември 2021, 9:30 ч.

Поредно затягане на мерките

Германия: Само преболедували и ваксинирани в транспорта

BNews.bg

Германия: Само преболедували и ваксинирани в транспорта

Снимка: интернет

Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Утре предстои гласуване в Бундестага на законопроект, който предвижда достъп до обществен транспорт и до работното място само за ваксинирани, преболедували и тествани.

Заради покачващия се брой нови случаи на заразени с Covid-19, новото управляващо мнозинство в Германия предлага преминаването към работа от дистанция. Достъп до работното място да имат само ваксинирани, преболедували и хора с отрицателен резултат от тест, се казва още в законопроекта.

За първи път се предвижда ограничаването на достъпа до обществен транспорт, включително и градския транспорт, което среща сериозна критика от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде приет, задължително става ежедневното тестване на работещите в здравеопазването и старческите домове, които не са ваксинирани и не са преболедували Covid-19. Обсъжда се и въвеждането на задължителна имунизация за някои професии.

Сурови наказания се предвиждат за фалшифициране на зелени сертификати или ползването им, което да се наказва с три месеца до пет години лишаване от свобода.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари