събота, 27 ноември 2021, 10:00 ч.

Лицата на "промяната"

Човек на Кирчо Харвърда е на път да съсипе туризма в Царево

BNews.bg

 Човек на Кирчо Харвърда е на път да съсипе туризма в Царево

Бизнесменът Емил Георгиев Пейчев от град Царево, който в изборите за парламент бе кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“, е на път да съсипе туризма в Царево.

На 23 ноември в НЧ Георги Кондолов -1914 се проведе събрание  във връзка с въпроси, провокирани в социалните мрежи относно териториите, попадащи в обхвата на морските плажове на община Царево, както и теми, свързани с Общия устройствен план и плана за управление на  природен парк Странджа.

 

По време на дебатите стана ясно, че собственици на къмпинги, както и туристите в тях са били подложени на терор заради жалби, пускани от общинския съветник Емил Пейчев и хора около него.

 

Пейчев е подал жалба за извършване на престъпления при събиране на т.нар. „дарения“ и изграждане на незаконни къмпинги в земеделска земя около "Арапя", "Делфин", "Юг", включително за незаконни постройки в местността Грънчаря, като евентуално извършени престъпления от кмета на общината Георги Лапчев.

 

След проверка, специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство, поради липса на извършено престъпление, съобщи Лапчев

 

Радослав Данков е собственик на парцел в Арапя.

 

"Получих от общината писмо, в което се иска да представя документи за разрешително за поставяне на преместваеми обекти на моите имоти. В това писмо съм обвинен в престъпление, че съм си сложил неправомерно каравани в имота. Това ме прави престъпник. Отделно в социалните мрежи чета, че всичко това има възможност да се направи законно, но общината не можела да го направи, защото не иска", обясни той.

 

„По какъв начин мога да узаконя парцела като къмпинг, да си извозвам сметта от моите обекти. Как може да развиваме бизнес, как може да има туризъм?“, попита Данков.

 

Огромната трудност е в това, че цялата община се намира в заварено положение. Пътят е да се търсят законодателни промени, да се направи регулация за къмпингите, обясни кметът на Царево инж. Георги Лапчев.

 

„Голяма част от вас са си купили тези имоти, защото е трябвало да влязат в някакво разширение до няколко месеца, но това не става, защото няма ОУП. Ето я кореспонденцията, която сме водили с министерството, за да стартираме процедурата“, посочи куп писма кметът.

 

Собстеникът на къмпинг Делфин също е бил обект на жалба.

 

„Хората, които пишат жалбите за дадени обекти, да си проверяват нещата.

 

Обяснявахме се в институции, ходихме съд да вадим стари документи. Взел съм скици от кадастъра – предназначение за къмпинг, от РИОСВ, от МЗХ, че не е в защитена територия“, заяви той.

 

Ето какво заявиха къмпингуващи:

 

Катя Върбанова, къмпингуващ в Арапя: Не сме били рекетирани, никога не сме имали проблеми. Защо сме обвинявани като престъпници от г-н Пейчев. Би било редно той да се изправи пред нас, за да ни каже как за пребиваваме там законно.

 

Имам дете на 2 години, наложи ни се да постъпим в болница и трябваше да стигнем до Бургас от Арапя.

 

Евгени Куманов, къмпингуващ в Арапя: Дарения за извозвани на боклука – не сме рекетирани, а го правим доброволно, защото трябва да се поддържа чистота. Съгласни сме да помагаме на общината, тя да си върши работата.

 

Ние сме тук да почиваме, а не да нарушаваме закони, не сме някакви престъпници.

 

Йордан Маргаритов, къмпингуващ: Рефлексът на обществото трябва да се направи лятото. 80% от бизнеса в Царево е от къмпинги. Какъв е проблемът не мога да разбера.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Сър Пичук - 14:46, 28 ноем.

    Чух сутринта, че Буци се гласял за говорител на опозицията. Голем смех. Един съвет към Буци: преди да ставаш говорител, трябва да се научиш да говориш. Нареди на камериерката си Десислава Атанасова да те свърже с логопед.

  • :-( - 21:42, 27 ноем.

    h t t p s : / / scontent-cdg2- 1.xx.fbcdn. net/v/t39.30808- 6/261335930_ 302793704075 2105_544126711020 3032319_n. j p g ? _nc_cat=107 &ccb=1- 5&_nc_sid=8bfeb9& _nc_ohc=MuzIUdn jWkAAX-IyGHI&_nc_ ht=scontent- cdg2-1.xx&oh=e5c0da 12a0d2da93c 4b8d1dc434af 81e&oe=61A784F9

Напиши коментар

Коментари