сряда, 29 декември 2021, 10:00 ч.

По примера на САЩ

Британски учени: Карантината за Covid да стане 5 дни

BNews.bg

Британски учени: Карантината за Covid да стане 5 дни

Британски учени смятат, че Великобритания трябва да последва примера на Съединените щати и да намали самоизолацията за Covid-19 на 5 дни, за да спаси националното здравеопазване. Правителството обаче смята, че британската система за самоизолиране е напълно адекватна.

Във Великобритания по принцип периодът за самоизолация е 10 дни, но има възможност и за по-рано прекъсване на седмия ден, ако два дни поред самоизолиращият се даде отрицателни тестове.

Учените смята, че ако самоизолацията се намали на 5 дни, това ще помогне на здравеопазването, защото негови служители ще могат да се завръщат по-рано на работа и по този начин ще се реши проблема с работната ръка.

Тази сутрин Хлое Смит, която е заместник-министърът на здравеопазването, заяви, че сегашната система за самоизолация е правилната и няма планове тя да бъде променена.

Матю Тейлър Конфедерацията на националното здравеопазване пък заяви, че още не се знае достатъчно за варианта Омикрон, за да се намали периодът на 5 дни. По последни данни 4 на всеки 10 здравни работници в Лондон отсъстват поради болест или 7-дневна карантина.

Тейлър посочи, че за да се намали самоизолацията на 5 дни трябва да има много ясни доказателства, че това няма да увеличи нивото на заразявания.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари