вторник, 04 януари 2022, 13:00 ч.

Уникално

Похитен като дете, мъж откри семейството си благодарение на карта, споделена в Tik Tok (ВИДЕО)

BNews.bg

Похитен като дете, мъж откри семейството си благодарение на карта, споделена в Tik Tok (ВИДЕО)

Отвлечен на 4-годишна възраст от съсед на семейството, китаецът Ли Джингуей успя да се събере с близките си 33 години по-късно точно на 1 януари. Това се случи само няколко дни след като той публикува видео в TikTok, в което помоли потребителите за помощ. В краткия клип Ли Джингуей разказва как е бил похитен като малко момче и продаден на друго китайско семейство. Той показва и карта, на която нарисувал по спомени това, което помнел от родното си село заедно с кратки обяснения (мост, бамбукова гора, училище и др.). Благодарение именно на тази карта полицията успяла да свери информацията със своята база данни и идентифицирала малко селце в провинция Юнан, където една жена е сигнализирала за отвличането на сина си през 1989 г. Оттам нататък събитията се развили светкавично. ДНК тестовете доказали, че това действително е биологичната майка на Ли Джингуей. Така младият мъж успява да я прегърне в първия ден от 2022 г. До този момент Ли Джингуей бил изчерпал всички други средства, с които разполагал, за да открие рождената си майка. Нито информацията от осиновителите му, нито официалните данни от полицията били достатъчни, за да я проследи.
 

„След тридесет и три години чакане и безброй нощи на носталгия и тъга, най-после благодарение на една карта, с извикани от паметта ми спомени, ще можем да изживеем тази необикновена среща“, написа той в профила си в TikTok малко преди да се види с майка си. Във видеото, публикувано в социалните мрежи, той внимателно сваля маската от лицето на майка си, за да го види най-накрая, и я прегръща. Отвличанията на деца съвсем не са рядкост в Китай, те са превърнати в истински бизнес. От 80-те години на XX век, когато бе наложена държавната политика на „само едно дете в семейство“, огромен брой предимно млади момчета са станали жертви на отвличания. Според проучване от 2015 г. около 20 000 деца са отвличани всяка година в страната, съобщава BBC. Миналото лято стана известен и друг подобен случай на баща, който успя да се събере със сина си след като обиколи цялата страна с мотоциклет, на който бяха закрепени големи знамена с неговата снимка. Той беше пропътувал 500 000 километра из Китай, като понякога е бил принуден да спи под мостове и да проси, за да се храни, а историята му дори вдъхнови създаването на филм.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари