събота, 15 януари 2022, 20:00 ч.

Скандално

БОЕЦ: НАП с рекордни бонуси за 31 844 300 лв. Не казват колко е взел шефа Спецов

BNews.bg

БОЕЦ: НАП с рекордни бонуси за 31 844 300 лв. Не казват колко е взел шефа Спецов

В НАП са раздадени рекордни бонуси в размер на 31 844 300 лева. От тях за централното управление на НАП са отделени над 10.5 милиона лева. Това съобщи гражданско сдружение БОЕЦ във Фейсбук.От организацията отбелязват, че не са получили размера на бонусите лично за директора на НАП Румен Спецов. Ето какво пише БОЕЦ:

Почти 32 МИЛИОНА лева са раздадените бонуси за 2021 г. Това е рекордна сума за последните години. Само за централното управление на НАП са отделени над 10 и половина МИЛИОНА лева за бонуси!

Другата информация, която получихме, е за автомобилния парк на НАП. През 2021 г. от приходната агенция са ползвани 219 бр. автомобили на "оперативен лизинг", които имат общ изминат пробег от 1 864 906 километра, за периода от 01.01.2021 г. до 31.12.2021 г.
Как и защо НАП ползва 219 автомобила “на оперативен лизинг/ дългосрочен наем", които изминават милиони километри на година, е друга тема, която БОЕЦ тепърва ще изследваме.

Отказаната информация е за размера на бонусите, получени от изпълнителния директор на НАП — г-н Румен Спецов. Той отказва да ни предостави тази информация с аргумента, че тя представлява “лични данни”. Отбелязваме само, че гражданите му плащаме заплата, а за бонусите, които получава той — не знаем кой и как ги определя, но те пак са от нашите пари.

Оставяме на обществото, на гражданите да преценят заслугите на НАП и моралното им право за “допълнително материално стимулиране“ в размер на почти 32 милиона лева за постигнати резултати, на фона на кризата с коронавируса и хилядите бизнеси, които загиват или са в затруднение, и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си и да преживеят кризата!

БОЕЦ припомняме на г-н Румен Спецов и г-н Асен Василев, че на 28.05.2021 г. ги сезирахме със сигнал за “Къщата в Барселона на Бойко Борисов“, като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лв. в активите на дружеството-собственик на “Къщата“ от Георги Станков Йовчев — баща на Борислава Йовчева, обитаваща къщата в Барселона, за която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от когото има и дете.

Липсва публична информация за произхода на тези средства и как един обикновен водопроводчик е придобил тази сума — за което сезирахме НАП и Министерството на финансите и поискахме официална проверка. Тя би могла да разкрие и истината за връзката на Бойко Борисов с прословутата къща в Барселона и Борислава Йовчева. Повече от 7 (седем!) месеца Румен Спецов и Асен Василев мълчат, и БОЕЦ нямаме никаква информация за предприетите от тях действия (ако изобщо има такива)!

На 17.01.2022 г. БОЕЦ ще внесем официални заявления за срещи с г-н Спецов и министър Василев, за да проверим какво се е случило с нашите сигнали.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари