четвъртък, 20 януари 2022, 12:00 ч.

Към битовете потребители

Кирил Петков: Сметките ви не са по-високи, те са на база Лято '21

BNews.bg

Кирил Петков: Сметките ви не са по-високи, те са на база Лято '21

Сметките на битовите потребители са под мораториума, а нови цени за тях няма. В момента работим много усърдно така, че скок да няма и след края на мораториума. Това заяви премиерът Кирил Петков преди старта на заседанието на Министерския съвет. 

Битовите цени за декември и януари са на база на цените от лятото на 2021 г., уточни той. 

За бизнеса Петков коментира, че бил компенсиран със 110 лева за ноември, със 130 лева за декември и до 250 лева по новия механизъм за януари. "Важният момент е, че помощта за декември ще влезе в сметките, които бизнеспотребителите ще видят в началото на февруари. Т.е., сметките за декември са високи, но ще бъдат компенсирани със следващите. Очаквайте да са по-ниски", обеща премиерът. 

По повод разгарящата се вълна от Омикрон, министър-председателят обяви, че имало добра новина - мерките ставали много меки и щели да останат функция от фактора "заетост на интензивните легла". 

Кирил Петков припомни, че през следващата седмица във вторник правителството на Северна Македония идва на посещение у нас.

„Имаме възможността да направим нещо, което през последните 30 години не е правено. Трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са изпълнени. Трябва да видим как в най-кратки срокове да имаме влакова линия между София и Скопие”, обясни министър-председателят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари