сряда, 26 януари 2022, 16:00 ч.

Плановете предвиждат разкриване на 150-200 работни места

Немска компания заяви намерение за сериозна инвестиция в Стара Загора

BNews.bg

Немска компания заяви намерение за сериозна инвестиция в Стара Загора

Немска компания за производство на електронни компоненти заяви интерес за реализиране на мащабна инвестиция в Стара Загора, обявиха от пресцентъра на общината. Зам.-кметът Йордан Николов, главният архитект Виктория Грозева и изпълнителният директор на индустриална зона "Загоре" Радослав Танев проведоха първа работна среща с главния изпълнителен директор на немската компания, като участие в нея взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия Стефан Йонков и търговския директор на международна група за суровини за България Ивайло Йовчев.

Плановете за потенциално навлизане в Стара Загора предвиждат инвестиция Клас А и разкриване на 150-200 работни места в първите три години, като фирмената политика предполага наемането на местна работна ръка с добри езикови познания и квалифицирани кадри с технически умения.

„При посещението бяха представени възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на компанията- добър бизнес климат, млади и образовани специалисти, както и ефективна местна подкрепа“, сподели началникът на отдел "Инвестиции" в местната администрация Росица Райкова.

Тя допълни, че от думите на представителите на немския гигант става ясно, че компанията извършва и редица научноизследователски операции и в момента разработва разширяване в Източна Европа. Потенциалният инвеститор има заводи в над 10 страни на три континента.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари