сряда, 26 януари 2022, 18:00 ч.

Закана

Всички собственици на клубове, барове и дискотеки бойкотират заповедта за вечерен час

BNews.bg

Всички собственици на клубове, барове и дискотеки бойкотират заповедта за вечерен час

"Абсолютно всички собственици на клубове, барове и дискотеки ще бойкотират ограничителната заповед на Столичната регионална здравна инспекция. Според нас тя е дискриминационна и ще унищожи бранша".  Това заяви за Actualno.com председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов.  

Според заповедта от 27 януари, четвъртък, се въвежда вечерен час за работата на заведенията и ресторантите в столицата - 22:00 часа. От тогава се въвежда ограничение до 50 процента в капацитета /работната площ/ брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения – ресторанти, кафенета, бирарии, сладкарници, барове, закусвални, чайни и др. В тях допускането на хора отново ще бъде със зелен сертификат. 

От същата дата се въвежда и работно време до 22:00 часа за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, включително и тези към местата за настаняване. 

"Не можем да си обясним защо един от малкото браншове, който работи със зелен сертификат от няколко месеца, отново се подлага на ограничителни мерки. Вместо да се разширява обхватът на зеления сертификат, те (здравните служби) де факто искат да го намалят. Хората, които са се ваксинирали или са си извадили документи, за да могат да ходят на работа, както и нашите клиенти, ще бъдат разочаровани и ще спре ваксинацията – това ще бъде ефектът от тези мерки“, заяви Коларов. 

От нощните заведения и клубове са категорични, че ще обжалват глобите в съда.  "Наели сме кантори в София, които ги обжалват индивидуално или групово. Актовете, които се издават, доста голяма част от тях падат в съда, даже над 90%. Според нашите юристи цялата заповед,за ограничителните мерки, на министъра на здравеопазването, е противоконституционна и незаконна", допълни Коларов. Той предупреди, че ако така предложените мерки останат в сила, от бранша са готови и на протести и ще поискат оставката на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • e - 00:05, 29 ян.

    е да разбира се

Напиши коментар

Коментари